Най-престижните отличия за сценични изкуства се раздават за 50-и път. Водещи

...
Най-престижните отличия за сценични изкуства се раздават за 50-и път. Водещи
Коментари Харесай

На Световния ден на театъра: Връчиха наградите за сценични изкуст...

Най-престижните оценки за театрални изкуства се раздават за 50-и път.

 

Водещи на събитието бяха актьорите Стелиян Радев и Катрин Гачева. А специфични посетители - артистите от натрупа " Канетикс " и дамата каучук – Сирма Добрева.

Отличени са създатели в общо 23 категории. Специалните награди са три – и са присъдени на доцент доктор Биляна Томова за достижения в преподавателската активност. Удостоен с премията за чест и достолепие е сценографът Вечеслав Парапанов. А актрисата Мария Каварджикова получи наградата за Изключителен принос към българския спектакъл. Една от специфичните награди е за българския артист в Холивуд - Димитър Маринов.

 

Стефан Вълдобрев връчи премията за поддържаща женска роля на Александра Василева за Библиотекарката, Медицинска сестра и Персефона в " Петрови в грипа и към него ".

 

С ИКАР за куклен спектакъл се снабди „ Тайната на Ленхен " по Михаел Енде, Държавен куклен спектакъл – Стара Загора.
 

Наталия Гочева завоюва премия за достижение в кукленото изкуство за сценографиите на „ Ясен и Омая " от Петя Миладинова (по претекстове от приказката „ Неродена мома " ), реж. Ивайло Марков, Държавен куклен спектакъл – Русе.
 

ИКАР за актуален танц и пърформанс получиха Галина Борисова в партньорство с Теодора Попова за „ Есмералда и Раймонда ", което се играе в центъра за изкуства Топлоцентрала ".

 

В категорията " Майсторско техническо реализиране " завоюва представлението „ Метаморфози " по Овидий, театрална акомодация Мери Цимерман, режисьор е Стайко Мурджев, Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров " – Благоевград.

 

Награда за цирково изкуство се връчи на Трио Балкански (Тициано, Мари и Натали) за номера им,,Летни кънки ", съобщи БГНЕС.
 

Приходите от продажбата на билети за церемонията са предопределени за Здравния фонд на Съюза на артистите в България. Целта на фонда е да се подкрепят членове на Съюза при животоспасяващи интервенции.
 
 
 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР